Jooga

Sana jooga juontuu sanskriitin kielestä ja tarkoittaa liittämistä yhteen, viitaten sielu-keho-mieli- tasapainoon. Jooga on siis käsitteenä laaja. Näen joogan merkityksen ja ilmenemisen hyvin yksilöllisenä ja joogan soveltuvan kaikille. Olen opiskellut hatha joogaa, joka on kehollisempi lähestymistapa. Hengitysharjoitukset, meditaatio, mantrat ja rentoutus ovat myös osa hatha-joogaa.

Olen aloittanut joogan vuonna 2004 astanga-kurssilla. Polun varrella on ollut meditatiivista tanssia, tiibetiläistä kotiharjoitusta, meditaatiota, reiki-kursseja, nlp-kursseja ja kotiharjoitusta. Olen opiskellut joogaopettajaksi 2012-2013 Andrew McAuleyn johdolla Prana Flow RYT 200-kurssilla. Kurssi piti sisällään runsaan käytännönharjoittelun lisäksi tuhdin teoriaopinto-kokonaisuuden. Valmistuin 2013 Prana Flow RYT-joogaopettajaksi. Olen ohjannut joogaa valmistumisestani lähtien: Jooga studio Nadissa 2013-2016, Liikuntakeskus Balanssilla 2013-2021, itse ohjatusti ryhmä/ yksilöohjauksia ja sijaistuksia eri paikoissa. Olen toteuttanut myös joogakursseja ja workshoppeja. Vuonna 2015 jatkoin opettajaksi kehittymistäni Sivananda Yoga Teacher Training (RYT) -kurssilla Intiassa. Kurssi oli tiivis ja kokonaisvaltainen, painottaen perinteistä hatha joogaa. Näiden lisäksi olen osallistunut lyhyempiin 40-50h täydentäviin opintokokonaisuuksiin: Fluid movement, Applied anatomy & massage, Elemental vinyasa. Olen suorittanut teoriaopinnot ja käytännön kokeen kokonaisvaltaisen lapsijoogan opinnoista. Valmistuin Grounding Yin- joogaohjaajaksi 2021 keväällä. Päivitin viimeksi osaamistani Shiva Rean Art of Namaskar-moduulilla Irlannissa touko-kesäkuussa -22. Joogamatka on elämänmittainen ja olen erittäin kiitollinen joogasta elämässäni. Koen sydämen asiakseni ohjata joogasta kiinnostuneita omalla joogapolullaan. 

Oma joogamatkani on ollut polveileva ja vähitellen syventyvä. Jokaisen joogamatka on omannäköinen ja lopulta sen huomaa toteutuvan omassa arjessa, näkyen omannäköisinä valintoina. Toivotan sinut tervetulleeksi joogan pariin ❤

Prana Flow on dynaaminen hatha-joogan muoto, joka on yhdistelmä muun muassa astangasta, tanssista, tantrasta, bhaktista ja ayurvedasta. Tunnin runko rakentuu alun hiljentymisen/ liikemediaation jälkeen aurinkotervehdyksiin, siitä flow:n omaisesti toteutettaviin asana-sarjoihin ja lopun rauhallisemppien/ palauttavien asanoiden kautta savasanaan eli loppurentoutukseen. 

Kokonaisvaltainen lapsijooga on luova, tarinanomainen, leikillinen joogatunti. Lapsijoogassa kehitetään motoriikan lisäksi sosiaalisia taitoja, luovuutta, keskittymistä, kehon ja mielen tasapainoa. Lapsijoogatunnilla tuetaan positiivista näkemystä itsestä ja omasta yksilöllisyydestä.

Sivananda- jooga on perinteinen hatha-joogan muoto, joka on Intiasta levinnyt maailmalle säilyttäen traditionaalisuutensa. Sivanandassa alun meditatiivisten hengitysharjoitusten kautta edetään aurinkotervehdyksiin, jonka jälkeen tehdään (variaatiot mahdollisia) 12 asanan sarja sekä lopuksi loppurentoutus. 

Grounding Yin on kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaaneihin perustuva lempeästi avaava jooga, jossa asennoissa pysytään useita minuutteja käyttäen apuvälineitä (blokit, tyynyt, bolsterit, huovat). Ohjaaja kiertää tunnin aikana osallistujien luona käsitellen meridiaaneja akupainannan ja shiatsun tekniikoita käyttäen, voimistaen näin kosketuksella asennon avaavaa vaikutusta. 

PALVELUT

Joogavintti aukeaa taas 29.4.22! Avajaisviikonloppuna 29.4-1.5 maistiaistunteja 30min. Viikkotunnit alkavat 2.5.22. Vintti sijaitsee Nurmijärvellä os. Taipaleentie 244, Tarinakorun yhteydessä. Tervetuloa joogaamaan luonnon keskelle❤️

Ohjaan  Vintillä keväällä 2022:

Aamun lempeää joogaa ti klo 9-10.30

Vintti flow su klo 17-18.30

Grounding Yin ke klo 18-20

Toteutan yksilö- ja ryhmäohjausta. Olen myös tehnyt yksilöllisiä kotiharjoitusohjelmia. 

 Esimerkkejä paketetista:

-Joogaohjaus ryhmälle. Hinta sopimuksen mukaan.

-Lapsijoogaohjaus ryhmälle noin 45min/kerta. 8 €/lapsi, 6-10 lasta/ryhmä.Lapsijoogaa tulen mielelläni ohjaamaan esimerkiksi päiväkoteihin ja koulu- tai harrastusryhmille.

-Workshop tai päiväohjelma. Olen tehnyt muun muassa meditaatioon, kotiharjoituksen rakentamiseen, dynaamiseen flowhun, rentoutumiseen ja tiettyyn asanaan (kehon muoto/asento) liittyviä työpajoja.

-Yksilöllisen kotiharjoitusohjelman suunnittelu ja laadinta (yht. 120€) . Tavoitteesi voi olla esimerkiksi kehollinen, henkinen, meditaatioon liittyvä tai elementtiä vahvistava -keskustellaan yhdessä mistä olisi hyvä aloittaa. Paketti sisältää henkilökohtaisen kotijooga-harjoitusohjelman luomisen ja läpikäymisen yhdessä harjoitellen. Harjoitus voi sisältää liikesarjoja dynaamisella tai rauhallisemmalla painotuksella, toiveidesi mukaan meditaatiota ja/tai hengitysharjoituksia. Pakettiin kuuluu tapaaminen, ohjelman suunnittelu toiveiden tai tavoitteiden pohjalta ja käytännön opastus, harjoituksen läpikäynti. Saat ohjelman kirjallisena. 

-Yksilöllinen joogatunti.

Jaa tämä sivu